De Slaoperij

Hoe ziet de accommodatie en omgeving eruit

De Boerderij

De Slaoperij is een Bed & Breakfast midden in het rustieke monumentendorpje Orvelte dat behoort tot de 10 meest bijzondere plekjes in Nederland. Orvelte ligt centraal in de provincie Drenthe. U verblijft op een actieve boerderij waarvan de stal, waar vroeger de koeien stonden, is verbouwd tot het logies & ontbijt gedeelte.
De Slaoperij en ons woongedeelte zijn onderdeel van een rietgedekte boerderij gebouwd in 1955. De boerderij staat met het woongedeelte naar de straat daaraan kun je zien dat de boerderij na 1900 is gebouwd.

De Boomgaard

Naast de boerderij is een boomgaard met ouderwetse hoogstam fruitbomen. Pruimen, appels, peren en walnotenbomen. Van het fruit krijgt u s ‘morgens heerlijk jam geserveerd bij het ontbijt. Er is altijd wel een plekje waar u heerlijk kunt zitten genieten van de rust en ruimte.

Akkerbouwbedrijf

Naast de Slaoperij hebben we een akkerbouwbedrijf. We verbouwen verschillende producten. Dit bestaat uit het verbouwen van maïs, suikerbieten, verschillende soorten koren (rogge, gerst waar ook stro-pakken van komen) en daarnaast grasland voor hooibalen, tevens komen er kleine hooipakjes maar ook kuil gras in grote pakken. Een groot deel van deze pakken zijn bestemd voor de schaapskudde van het Schoonebeker ras in het dorp Orvelte.

Omgeving De Slaoperij

Orvelte & Omgeving

Naast het prachtige monumentendorpje Orvelte is er veel meer te beleven binnen de gemeente Midden-Drenthe. Orvelte heeft een prachtig wandelgebied midden in het dorp start de route Oer ’t Veld 4 of 6 km. Voor de kinderen is er het houten pad van Theodoor, een klauter en klim pad voor de jongsten. Midden in het dorp een mooie speeltuin. In de nabijheid van De Slaoperij ligt bijvoorbeeld op 2 km het Pieterpad. Het Drenthe pad gaat door het dorp. Nieuw in Drenthe het wandelknooppunten netwerk midden in het dorp knooppunt 44 voor de wandelaar. Midden in het dorp fietsknooppunt 78 voor de fietsliefhebber. Centraal in Drenthe. In de omgeving liggen schitterende natuurgebieden om heerlijk te wandelen. U kunt natuurlijk ook met de fiets de vele fietspaden verkennen.

Horeca & Winkels

Er zijn verschillende winkels en horeca in Westerbork. Restaurant De Ar, Restaurant Diggels, Iers restaurant De Turfsteker, er is wel een snackbar en een Chinees restaurant. Er zijn ook twee supermarkten in Westerbork.
Op loopafstand van het Orvelte ligt het Landal Orveltermarke. Hier is een restaurant met snackbar en een kleine supermarkt.

Musea & Uitstapjes

» Herinneringskamp Westerbork
» Drents Museum Assen
» Adventure Wildlands Zoo Emmen
» Museum Herberg De Ar Westerbork
» Hunebed en museum Borger
» Ellert en Brammert Schoonoord
» Veenpark Bargercompascuum
» Dwingelderveld, The nature game magisch tablet spel in de natuur
» Zoobizar Orvelte

Wandel ook eens een dagdeel door Orvelte en ervaar de tijd van vroeger

Beleef Orvelte

Bezoek de website van Orvelte voor:

  • Evenementen
  • Musea & Bezienswaardigheden
  • Historie